Een dag uit het dagboek van…

Ingrid Landman

Bijzondere verhalen uit Eerde 

KLASSEWERK Een kinderprogramma van de KRO, uit de jaren 80, waarbij 2  klassen tegen elkaar streden. Hoe bijzonder was het dat de zesde klas van 1983 van de Petrus en Paulusschool uit Eerde was uitgenodigd om mee te doen. Er werd o.a. toneelgespeeld, muziek gemaakt, geknutseld en meesterwerk (waarbij zeer moeilijke vragen moesten worden beantwoord) kortom alles werd uit de kast gehaald door de leerlingen van de PEP-school. Deze aflevering werd uitgezonden op nationale televisie. Het was een prachtige belevenis voor deze kinderen en op de dag van de uitzending zat heel Eerde aan de buis gekluisterd. Ingrid Landman, een van de klasgenoten, hield in die tijd een dagboek bij.  Lees hier haar beschrijving over deze bijzondere dag: 9 maart 1983.  

Ingrid Landman bij  het voorstellen van de klas

 

KLASSE-WERK

 

Donderdag

We kregen te horen dat we met Klassewerk mee mochten doen. Nou, de hele klas krioelde wel een kwartier aan een stuk.

Woensdag

9 maart was de grote dag. Iedereen kwam in zijn beste kleren naar school en om 11 uur was de bus er om naar Hilversum te gaan. Om half 1 waren we in het NOS gebouw. We waren nog het gebouw van de TROS, KRO, NCRV en de STER tegengekomen. De bus van onze tegenstander was tegelijk met ons aangekomen. We gingen door een grote hal en daar zagen we de achtergrond van de Frank Kramer-show. Na enkele trappen klimmen kwamen we in een kantine waar Peter en de Rockets zaten. Peter zelf was er niet bij.

We hadden chocoladerepen gekregen en drinken. Ook hadden we Sien en Rudie van Sesamstraat gezien. We hadden even geoefend en gingen ons aankleden. We hadden gele shirtjes. Toen we weer in de zaal, waar de opnames plaatvonden waren, zat er ook de 5e klas. Zij moedigden ons aan. We begonnen heel vlug en alle medewerkers waren heel aardig. We begonnen met muziekwerk. Nee eerst kwam pop-werk. Want Margriet Eshuis was aan de beurt. Met Muziek-werk was het ook leuk, Michel speelde met de bugel. In de bus had hij ook liedjes gespeeld. Telkens als we weer met een onderdeel begonnen moesten er 20 tellen vooraf worden genomen. In die 20 tellen werd je wel heel zenuwachtig. Ik was aan de beurt met vertellen over D’eerd, ook poepzenuwachtig. In het begin zei Hans van Wilgenburg mijn naam en toen de 20 tellen geteld waren vroeg hij van alles. Over de Brink en over school. Ik kwam er goed vanaf.

Pagina uit het dagboek van Ingrid

De 'gele' shirts

Harold v.d. Ven tijdens Meesterwerk

Kunstwerk -  Roland v.d. Burgt, Roland Heesakkers en Karola v.d. Tillaart

Benno Gasseling als Koning in het toneelstuk : "Water naar de zee dragen"

Eerste rij v.l.n.r.:

Mieke Jansen, Nicolien van Dam, Dianne van Heeswijk, Michel Gloudemans en Karola v.d. Tillaart.

Tweede rij v.l.n.r.:

Theo v.d. Laar, Johan Kranenbroek, Francis Verberk, Marjolein van Dijk, Ingrid Landman, Myriam Verberk, Dimphy van Zutven, Annette v.d. Burgt en Ilse v.d. Pol.

Derde rij v.l.n.r.:

Anne van Aarle, Jolanda Ketelaars, Jorg Ploegmakers, Twan v.d. Boom, Gerard v.d. Locht, Pieter v.d. Tillaart, Benno Gasseling en Harold v.d. Ven.

Vierde rij v.l.n.r. :

Juffrouw Rijkers, Johnny Wiegers, Jeroen Vissers, Freddy van Zutphen, Roland v.d. Burgt, Ivon Ketelaars en Mien van Herpen. 

Vijfde rij v.l.n.r.: 

Mariska v.d. Hofstad, Anja Verhagen, Karin Steenbakkers, Conny v.d. Oever, Chantal van Geffen, Anka v.d. Biggelaar, Kitty v.d. Burgt, Angelique Verhoeven, Ellen v.d. Ven en Thea Vermeulen.

Zesde rij v.l.n.r.: 

Johanna v.d. Oever, Piet van Riel, Mark wouters, Koen Ploegmakers, Jurgen Landman, Eric van Houtum, Johan de Koning, Patrick van Berkel en Maarten-Frank Smits.

Zevende rij v.l.n.r.:

Joop Schuurmans, Marco de Poorter, Marco v.d. Linden, Martijn de Koning, Henri v.d. Velden en Tiny v.d. Pol.

Achtste rij v.l.n.r.: 

Maria van Hedel, Riek de Koning, Juffrouw de Ruyter en Ad Fransen.