Dina van der Heijden-Vissers

48 jaar

Dina van der Heijden-Vissers.

 

Bronnen: DieGenen uit De Eerde, Airborne Comité Eerde en Werkgroep Eerdelogie. September 2024.    

De vrouw van Jan van der Heijden, Dina (Ardina) Vissers, kwam op 29 september 1944 om het leven. Zij werd door een granaatscherf getroffen en overleed later in het ziekenhuis in Veghel.

Dina werd op 15 maart 1896 geboren in Eerde (gemeente Veghel). Zij was de dochter van Bert (Lambertus) Vissers en Pietje (Petronella) van Hoof. Bert en Pietje bouwden na hun huwelijk een boerderij langs de Corridor, ongeveer op de plaats waar tot oktober 1998 de boerderij stond van Wim en Rien Vissers-Bekkers (Corridor 23). Uit het huwelijk van Bert en Pietje werden acht kinderen geboren waarvan Dina de oudste was. Dina is o.a. de zus van de tweeling Hannes en Jan Vissers en van Harrie Vissers. Het zijn deze kinderen die in Eerde blijven wonen. Dina trouwt in 1921 met Jan (Johannes) van der Heijden uit Eerde. Zij gingen wonen in de boerderij die stond op de plaats van de huidige Corridor 22. Deze plaats had in 1944 het adres A192 Eerde, gemeente Veghel.

Jan van der Heijden kreeg als gevolg van het ongeluk van zijn vrouw zo'n hevige shock dat hij voor zijn hele verdere leven hulpbehoevend was. Hij verhuisde naar het adres Corridor 20 en trok in bij zijn halfbroer en halfzus Hein en Drika Jonkers. Dit waren kinderen uit het tweede huwelijk van zijn moeder Maria Hurkmans met Christianus Jonkers. Uit het huwelijk van Dina en Jan van der Heijden-Vissers werden geen kinderen geboren. Jan van der Heijden overleed in 1955.